Commercieel vastgoed ontwikkelen

AM RED is in staat om ambitieuze visies te vertalen in haalbare business cases, of het nu gaat om duurzame en inspirerende  werkomgevingen of om sfeervolle winkelgebieden. AM RED ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Onze creatieve aanpak wordt gevoed door een extensieve ervaring met complexe projecten.

De Utrechtse stationsomgeving staat bol van de dynamiek en vernieuwing. Hier ligt hét openbaar vervoersknooppunt van Nederland, dat de brug slaat tussen binnenstad en de Jaarbeurszijde. De WTC-formule staat voor state of the art kantoren op de best bereikbare plekken van Nederland. Voor een WTC is er nauwelijks een betere locatie denkbaar, met bovendien een concept dat gezondheid centraal stelt: passend bij de Healthy Urban Living-ambitie van Utrecht. En straks bovendien het eerste WELL BUILDING in Nederland. Het WTC Utrecht sluit perfect aan bij de missie van AM RED om kantoren te ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.

WTC Utrecht bestaat uit de begane grond en 18 verdiepingen. Op de begane grond tot en met de derde verdieping, aansluitend op de stad, bevinden zich diverse voorzieningen zoals horeca (1.500m2), retail (500m2), flexwerkplekken en bijvoorbeeld vergaderruimtes. Met zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken fungeert het WTC als netwerkwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

  • Utrecht WTC entree
  • Utrecht WTC vv s
  • WTC interieur kantoorvloer

Duurzaamheid en gezondheid zijn een essentieel onderdeel in de ontwikkeling. De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft het nieuwe bouw ontwerpcertificaat BREEAM-Excellent aan onze opdrachtgever CBRE Global Investors uitgereikt. Het is het eerste Utrechtse ontwikkelingsproject dat voldoet aan de hoge duurzaamheidseisen. Het gebouw wordt onder meer uitgevoerd met energiezuinige LED-verlichting, pv-cellen en klimaatplafonds. De inzet is om het eerste kantoor in Nederland te realiseren met een WELL Building Standard™-certificaat. Dit certificaat bevestigt (na oplevering) dat het gebouw voldoet aan de hoogste normering voor de gezondheid en welzijn van de gebruikers.

BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie (Design & Build). AM Real Estate Development (AM RED) heeft al in een vroeg stadium een toegevoegde waarde geleverd, zoals het project- en ontwikkelingsmanagement te integreren met modulair ontwikkelen en bouwen. Met het BREEAM Excellent is de lat bewust hoog gelegd. Medio 2016 is de bouw begonnen en de oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2018.

Het is AM RED gelukt om in een economisch moeilijke tijd een haalbaar plan te maken voor een hoogwaardig gebouw. Het gebouw staat op een complexe plek; dicht op naastgelegen oude gebouwen, te midden van andere grote bouwprojecten en heel prominent in het zicht. AM RED heeft het project van initiatief tot realisatie begeleid. Door de kosten en planning goed te bewaken is het hele proces vlot verlopen.

WELL Building Standard
WELL Building Standard™ is een systeem dat zich richt op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw. WELL wordt beheerd door de Internationale WELL Building Institute™ (IWBI)