Commercieel vastgoed ontwikkelen

AM RED is in staat om ambitieuze visies te vertalen in haalbare business cases, of het nu gaat om duurzame en inspirerende  werkomgevingen of om sfeervolle winkelgebieden. AM RED ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Onze creatieve aanpak wordt gevoed door een extensieve ervaring met complexe projecten.

Het winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar wordt herontwikkeld naar een aantrekkelijk winkelcentrum. AM RED is in dit project zowel eigenaar als ontwikkelaar. De Noorder Arcade vraagt om een nieuwe visie op het winkelcentrum. We werken aan een eenduidig winkelconcept waarbij de diverse winkels elkaar versterken en waarbij de herkenbaarheid van het winkelcentrum wordt vergroot. Zodat de consument uit de regio Alkmaar het winkelcentrum beter weet te vinden.

De renovatie bevindt zich in de afrondende fase. Momenteel wordt er gewerkt aan de verblijfskwaliteit van de kade waar het winkelcentrum aan gelegen is. In dat kader wordt er ook horeca gerealiseerd, waarvan Barista Cafe als eerste haar deuren heeft geopend.

Nieuwe impuls
Winkelcentrum Noorder Arcade, gelegen op loopafstand van de binnenstad aan de Noorderkade en Kwakelkade, is door AM Real Estate Development ingrijpend verbeterd. Ook de openbare ruimte is aangepakt. Het gevolg is dat het aantal bezoekers fors is toegenomen. Momenteel bezoeken op jaarbasis circa 2 miljoen mensen het winkelcentrum. Met ruim parkeren vlakbij de binnenstad en veel grote merken is dit voor veel bezoekers hét startpunt voor een dagje uit aan het bruisende stadscentrum van Alkmaar. Het winkelcentrum kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van winkels, zoals Decathlon, Mediamarkt, Bever en Intersport Daka. Ook is er goede horeca aanwezig, zoals het Barista Café.

Winkelcentrum Ringers
Begin 2018 heeft AM RED het aangrenzende winkelcentrum Ringers aangekocht. Het bestaat uit 13.000 m² commercieel vastgoed met een ondergrondse parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Winkelcentrum Ringers, op dit moment letterlijk gescheiden door een dichte deur, wordt middels een nieuwe passage opnieuw gekoppeld aan winkelcentrum Noorder Arcade. Op deze manier ontstaat er meer massa en een grotere trekkracht op het winkelend publiek en potentiële winkeliers.
De ontwerpen zijn gemaakt door het Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim De Bruijn.

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!