Ringers Winkelcentrum in Alkmaar wordt herontwikkeld naar een aantrekkelijk winkelcentrum. AM RED is in dit project zowel eigenaar als ontwikkelaar. Ringers Winkelcentrum vraagt om een nieuwe visie. We werken aan een eenduidig winkelconcept waarbij de diverse winkels elkaar versterken en waarbij de herkenbaarheid van het winkelcentrum wordt vergroot. Zodat de consument uit de regio Alkmaar het winkelcentrum beter weet te vinden.

De renovatie bevindt zich in de afrondende fase. Momenteel wordt er gewerkt aan de verblijfskwaliteit van de kade waar het winkelcentrum aan gelegen is. In dat kader wordt er ook horeca gerealiseerd, waarvan Barista Cafe als eerste haar deuren heeft geopend.

Nieuwe impuls
Ringers Winkelcentrum, gelegen op loopafstand van de binnenstad aan de Noorderkade en Kwakelkade, is door AM Real Estate Development ingrijpend verbeterd. Ook de openbare ruimte is aangepakt. Het gevolg is dat het aantal bezoekers fors is toegenomen. Momenteel bezoeken op jaarbasis circa 2 miljoen mensen het winkelcentrum. Met ruim parkeren vlakbij de binnenstad en veel grote merken is dit voor veel bezoekers hét startpunt voor een dagje uit aan het bruisende stadscentrum van Alkmaar. Het winkelcentrum kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van winkels, zoals Decathlon, Mediamarkt, Bever en Intersport Daka. Ook is er goede horeca aanwezig, zoals het Barista Café.

Winkelcentrum Ringers
Begin 2018 heeft AM RED het aangrenzende winkelcentrum Ringers aangekocht. Het bestaat uit 13.000 m² commercieel vastgoed met een ondergrondse parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Winkelcentrum Ringers, op dit moment letterlijk gescheiden door een dichte deur, wordt middels een nieuwe passage opnieuw gekoppeld aan het winkelcentrum. Op deze manier ontstaat er meer massa en een grotere trekkracht op het winkelend publiek en potentiële winkeliers.
De ontwerpen zijn gemaakt door het Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim De Bruijn.

Persbericht: AM versterkt Ringers Winkelcentrum in Alkmaar met komst ToyChamp
Persbericht: AM versterkt winkelen en verblijven in Alkmaar
Artikel: AM RED geeft gebiedsontwikkeling Overstad in Alkmaar extra impuls door verwerving winkelcentrum Ringers
Artikel: Beyond Sports huurt ruimte van AM RED in winkelcentrum Noorder Arcade Alkmaar
Klik hier voor de persfilm van het nieuwe Ringers Winkelcentrum
Klik hier voor ons aanbod

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder