Commercieel vastgoed ontwikkelen

AM RED is in staat om ambitieuze visies te vertalen in haalbare business cases, of het nu gaat om duurzame en inspirerende  werkomgevingen of om sfeervolle winkelgebieden. AM RED ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Onze creatieve aanpak wordt gevoed door een extensieve ervaring met complexe projecten.

AM Real Estate Development (AM RED) heeft met veel plezier én succes de herontwikkeling van het winkelcentrum Kerkelanden verzorgd. Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. Kerkelanden draaide goed, maar het winkelcentrum was sterk gedateerd. Bovendien hadden de meeste ondernemers behoefte aan extra winkelruimte. Voor DELA Vastgoed reden om AM RED te betrekken bij de modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum.

  • Kerkelanden - Hilversum
  • Kerkelanden - Hilversum
  • Kerkelanden - Hilversum

Samen met de opdrachtgever is een ontwikkelingsvisie voor het centrum opgesteld. Deze visie is gericht op het realiseren van een optimaal brancheringsprogramma, het verbeteren van de uitstraling en beleving in en rond het centrum en het verduurzamen van het gebouw. Bouwbedrijf Pennings voerde het project gefaseerd uit, waarbij het winkelcentrum en alle huurders volledig door bleven functioneren. Medio 2017 is, na een bouwperiode van 2,5 jaar, winkelcentrum Kerkelanden feestelijk heropend.

Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers-cluster met hoogwaardige specialisten, een sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staan, openbare toiletten en voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum is herontwikkeld tot woonbestemming.

Jan Ruitenberg van AM RED: “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten zijn steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland.”

NRW Prijs

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!