TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Wat doet u aan beweging?

Geplaatst op 25 februari 2019

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met cerebrale parese (CP) is dat topsport. Iedere dag wordt in Nederland een kind met CP geboren.

Steptember is een initiatief dat geld inzamelt voor mensen met CP. September 2018 hebben werknemers van AM RED en CONSULT van AM RED hun bijdrage geleverd door de hele maand, elke dag 10.000 stappen te maken. Op deze manier hebben we bijgedragen aan het goede doel, maar uiteraard hebben we ook zelf gemerkt dat we meer zijn gaan bewegen.

Het is mooi om te zien dat door dit initiatief er een aantal mooie projecten gesteund konden worden. Zo is er bi-unique (zie foto) aangeschaft, is er steun geweest voor het promotie-onderzoek van Jule Zuiderbaan: Moving, Music & CP, dat zij doet bij professor dr. Erik Scherder. Hierin onderzoekt zij of matig intensief bewegen, in dit geval lopen op muziek, een gunstiger effect heeft op het executief functioneren (het doelgericht kunnen uitvoeren van taken en alles wat er nodig is om dat te doen) en het looppatroon van personen met een milde vorm van cerebrale parese (CP) dan wanneer gelopen wordt zonder muziek. En er was steun voor het project: het ontwikkelen van een Landelijke Zorg Standaard voor de psychosociale zorg in de kinderrevalidatie.

Wil je meer weten over het initiatief Steptember? Kijk dan op de website, de voorbereidingen voor Steptember 2019 zijn alweer begonnen! https://www.steptember.nl/

Deel dit bericht:

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder