The Student Hotel is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen voor korte of langere tijd kunnen huren. In Amsterdam en Rotterdam hebben The Student Hotels hun waarde bewezen. Nu heeft ook Eindhoven een hotel met deze formule.

De hybride formule is een aanvulling op het wonen in de stad. Geschikt voor studenten, maar ook voor anderen die kort een comfortabele woonplek in de stad willen hebben. De iconische toren markeert de vernieuwing van de Eindhovense spoorzone.

Het hotel is bijna 80 meter hoog en telt 25 verdiepingen. Het is daarmee dé nieuwe blikvanger van de Eindhovense skyline. Het complex met 400 wooneenheden ligt pal naast het centraal station. Eigentijds vernuftig design en hoogwaardige hotelfaciliteiten zijn gecombineerd met kwalitatieve short en long-stay faciliteiten. In de plint (begane grond tot en met de tweede verdieping) zijn een café-restaurant, fitnesscentrum, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie gevestigd. Het aangrenzende bar-restaurant The Pool maakt ook deel uit van The Student Hotel Eindhoven.

  • Student Hotel (4)
  • Student Hotel (2)
  • Student Hotel (1)

Het is AM Real Estate Development in een economisch moeilijke tijd gelukt om The Student Hotel te overtuigen om een nieuwe vestiging op een uitstekende positie van AM te ontwikkelen. In zeer korte tijd lag er een plan waar alle partijen, waaronder de gemeente, enthousiast over waren. Sterker nog, het ontwerp was zelfs boven verwachting van onze opdrachtgever, waardoor er snel is geschakeld. In hoog tempo is met een uiterst strakke planning een hoogwaardig multifunctioneel gebouw neergezet. Dit alles is mogelijk gemaakt vanwege onze expertise, maar bovenal een uitstekende chemie en vertrouwensband tussen AM RED en The Student Hotel.

Het gebouw is ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie. De realisatie door BAM Bouw en Techniek heeft in totaal 17 maanden in beslag genomen. The Student Hotel Eindhoven is in 2017 geopend.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Hybride Formule The Student Hotel is de plek waar de behoeften van de veeleisende 21ste eeuwse student en de op design beluste reiziger van vandaag elkaar ontmoeten in een dynamische en hoogstedelijke harmonie. Door het verbinden van luxe, lang verblijf studentenaccommodatie met kort verblijf faciliteiten voor de sociale globetrotter, pioniert The Student Hotel met een moderne hybride formule in gastvrijheid.

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder