AM Real Estate Development (AM RED) is als zowel eigenaar als ontwikkelaar betrokken bij de herontwikkeling van Ringers Winkelcentrum in Alkmaar. De locatie met lange historie vroeg om een nieuwe visie en we werken aan een eenduidig concept, waarbij de diverse winkels en andere functies elkaar versterken. Naast extra ruimte voor winkelen zijn daarom ook vrijetijdsvoorzieningen onderdeel van de plannen.

Door het voormalig winkelcentrum Noorder Arcade en het oude winkelcentrum Ringerspassage samen te voegen creëren we een aantrekkelijk mixeduse koop- en beleefcentrum onder één dak: Ringers Winkelcentrum. Door de samenvoeging ontstaat een groter winkelaanbod (28.000 m2) en de grootste parkeervoorziening van Alkmaar (800 parkeerplaatsen) en daarmee een sterkere aantrekkingskracht op het winkelend publiek.

Het aantal bezoekers van Ringers Winkelcentrum van het reeds geopende deel is als gevolg van de aanpak van AM RED fors toegenomen. Momenteel bezoeken op jaarbasis bijna 2,5 miljoen mensen het winkelcentrum. Het winkelcentrum kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van winkels, zoals Decathlon, MediaMarkt, Bever en Daka Sport. Ook is er goede horeca aanwezig, zoals het Barista Café. De opening van het nieuwe deel van Ringers Winkelcentrum staat gepland voor eind 2019 en openen ToyChamp, Only for Men en Prénatal hun deuren.

De ontwerpen zijn gemaakt door het Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim De Bruijn.

Ringerskwartier
Het Ringersgebied, binnen het stadsdeel Overstad, krijgt een impuls door het vernieuwde complex waar bezoekers straks kunnen winkelen, werken, zich vermaken en verblijven. AM RED werkt in het gebied samen met de gemeente en ontwikkelaars BPD en Ten Brinke Group aan de transformatie van het Ringersgebied tot een nieuwe bruisende hotspot in Alkmaar. Het betreffen naast het nieuwe Ringers Winkelcentrum, de projecten Ringersfabriek, het Ringerskwartier en het Ringersplein

Klik hier voor het actuele aanbod van nog beschikbare units.

‘Ringers Winkelcentrum heeft nu een duidelijke identiteit gekregen’
AM sluit overeenkomst met ANWB voor grotere unit in Ringers Winkelcentrum te Alkmaar
AM breidt aanbod horeca in Ringers Winkelcentrum verder uit met Heinde & Ver
AM sluit huurovereenkomst met Prénatal voor Ringers Winkelcentrum te Alkmaar
AM sluit huurovereenkomst voor Ringers Winkelcentrum met Only for Men
Persbericht: AM versterkt Ringers Winkelcentrum in Alkmaar met komst ToyChamp
Persbericht: AM versterkt winkelen en verblijven in Alkmaar
Artikel: AM RED geeft gebiedsontwikkeling Overstad in Alkmaar extra impuls door verwerving winkelcentrum Ringers
Artikel: Beyond Sports huurt ruimte van AM RED in winkelcentrum Noorder Arcade Alkmaar
Klik hier voor de persfilm van het nieuwe Ringers Winkelcentrum
Klik hier voor ons aanbod

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder