TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

NRW Jaarprijs 2017 voor winkelcentrum Kerkelanden

Geplaatst op 8 september 2017

AM Real Estate Development en DELA Vastgoed hebben de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen voor de herontwikkeling van winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum. Deze prijs werd bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW).

De NRW Jaarprijs is dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland. Winnaars van deze NRW Jaarprijs worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de bedrijfstak. Jos Sentel (juryvoorzitter): “Een inspirerend voorbeeld voor soortgenoten in heel Nederland”.

Kerkelanden
Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. Kerkelanden draaide goed maar de meeste ondernemers hadden behoefte aan extra winkelruimte. Voor DELA Vastgoed reden om AM Real Estate Development te betrekken bij de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum.

Eigentijds en duurzaam
DELA Vastgoed gaf als opdracht aan de ontwikkelaar mee om het winkelcentrum te optimaliseren en waar mogelijk te verduurzamen. Het winkelcentrum werd met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers cluster met hoogwaardige vers specialisten, sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staat met openbare toiletten en voldoende en gratis parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de kantoorruimte boven het winkelcentrum kreeg een woonbestemming.

Erkenning
Vincent Kriek DELA Vastgoed “Winkelcentrum Kerkelanden heeft de eigentijdse uitstraling gekregen die we beoogden met een winkelaanbod dat naadloos aansluit op de behoefte van de consument. We zijn ervan overtuigd dat er een plek is gecreëerd waar mensen graag zullen verblijven. We zijn trots op het eindresultaat én de erkenning die we met deze prestigieuze prijs van onze vakgenoten krijgen.”
Jan Ruitenberg namens AM RED “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels in Winkelcentrum Kerkelanden konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten werden steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland. Wij voelen ons zeer vereerd door de waardering die wij van de NRW hebben gekregen.”
Na een bouwperiode van 2,5 jaar werd Kerkelanden op 12 en 13 mei jl. feestelijk heropend, volledig in stijl met de ambitie, in het hart van het centrum samen met ondernemers, bewoners, klanten en bouwers. De bouw was in handen van Bouwbedrijf Pennings in Rosmalen.

Deel dit bericht:

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder