Commercieel vastgoed ontwikkelen

AM RED is in staat om ambitieuze visies te vertalen in haalbare business cases, of het nu gaat om duurzame en inspirerende  werkomgevingen of om sfeervolle winkelgebieden. AM RED ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Onze creatieve aanpak wordt gevoed door een extensieve ervaring met complexe projecten.

Een mix van de juiste ingrediënten
Sociale integratie ontstaat niet altijd vanzelf. Door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waar mensen zich mee kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen.

De behoefte aan nieuwe gebiedsconcepten is bijna tastbaar. Het helpt, als we ontmoetingsplekken maken. Het helpt, als we de openbare ruimte zodanig inrichten, dat je makkelijk mensen met een andere achtergrond of leefwijze leert kennen. Als we wijken de kans geven zichzelf te organiseren. De inclusieve stad is geen abstract gegeven, maar een continu proces van afwegingen en keuzes maken. Door een goede mix creëren we ruimte voor spontaniteit en verrassende ontmoetingen.

Stad voor en van iedereen
De druk op de woningmarkt blijft groot. Zo kunnen mensen met een laag inkomen zich de stad niet eigen maken, is er een groeiend aantal toeristen die de leefbaarheid van de stad onder druk zet en krijgt de bereikbaarheid van de stad ook te maken met een toenemend aantal bewegingen in de stad. Deze ontwikkelingen maakt het vraagstuk van de inclusieve stad alleen maar urgenter.

Gemeenten, bewoners ondernemers en ontwikkelaars zullen concrete stappen moeten zetten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat we voldoende ruimte creëren voor uiteenlopende groepen. Aandacht voor de specifieke behoeften van verschillende doelgroepen is essentieel, want variatie en differentiatie zijn onmisbaar voor een leefbare stad.

Nieuwe oplossingen
Deze tijd vraagt om nieuwe oplossingen. Zo zien we bij AM serieuze mogelijkheden voor andere vormen van eigenaarschap. Zo kunnen twee vrienden ieder met een eigen contract een appartement huren op een prominente locatie in Amsterdam in de B’Mine Toren met de Friends-woningen. Maken we wonen in de stad voor gezinnen mogelijk met Babel in Rotterdam, en zien we concrete mogelijkheden voor zogenoemde stadsveteranen om zich de stad opnieuw eigen te maken.

Want, als mensen zich verbonden voelen met een stad, leeft een stad.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

————————————————————————————————————————————————————————————

THE STUDENT HOTEL, EINDHOVEN

The Student Hotel is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen voor korte of langere tijd kunnen huren. In Amsterdam en Rotterdam hebben The Student Hotels hun waarde bewezen. Nu heeft ook Eindhoven een hotel met deze formule. The Student Hotel is de plek waar de behoeften van de veeleisende 21ste eeuwse student en de op design beluste reiziger van vandaag elkaar ontmoeten in een dynamische en hoogstedelijke harmonie. Door het verbinden van luxe, lang verblijf studentenaccommodatie met kort verblijf faciliteiten voor de sociale globetrotter, pioniert The Student Hotel met een moderne hybride formule in gastvrijheid.

De hybride formule is een aanvulling op het wonen in de stad. Geschikt voor studenten, maar ook voor anderen die kort een comfortabele woonplek in de stad willen hebben. De iconische toren markeert de vernieuwing van de Eindhovense spoorzone.

Het hotel is bijna 80 meter hoog en telt 25 verdiepingen. Het is daarmee dé nieuwe blikvanger van de Eindhovense skyline. Het complex met 400 wooneenheden ligt pal naast het centraal station. Eigentijds vernuftig design en hoogwaardige hotelfaciliteiten zijn gecombineerd met kwalitatieve short en long-stay faciliteiten. In de plint (begane grond tot en met de tweede verdieping) zijn een café-restaurant, fitnesscentrum, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie gevestigd. Het aangrenzende bar-restaurant The Pool maakt ook deel uit van The Student Hotel Eindhoven.

Het is AM Real Estate Development in een economisch moeilijke tijd gelukt om The Student Hotel te overtuigen om een nieuwe vestiging op een uitstekende positie van AM te ontwikkelen. In zeer korte tijd lag er een plan waar alle partijen, waaronder de gemeente, enthousiast over waren. Sterker nog, het ontwerp was zelfs boven verwachting van onze opdrachtgever, waardoor er snel is geschakeld. In hoog tempo is met een uiterst strakke planning een hoogwaardig multifunctioneel gebouw neergezet. Dit alles is mogelijk gemaakt vanwege onze expertise, maar bovenal een uitstekende chemie en vertrouwensband tussen AM RED en The Student Hotel.

Het gebouw is ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie. De realisatie door BAM Bouw en Techniek heeft in totaal 17 maanden in beslag genomen. The Student Hotel Eindhoven is in 2017 geopend.

————————————————————————————————————————————————————————————

 

Referentieprojecten

The Student Hotel, Eindhoven