Advies & haalbaarheid

Als onafhankelijk adviseur is AM RED in staat de vraag achter de vraag te ontdekken. Met ons haalbaarheidsadvies kunnen wij u passende oplossingen bieden voor uw vastgoed. Voor een snel inzicht in uw situatie bieden wij de Vastgoedscan aan. Dit doen wij met ons team van adviseurs, kostendeskundigen, juristen en conceptontwikkelaars. Tevens werken wij met partners voor kennis over specifieke inhoudelijke onderwerpen.

Syntrus Achmea is eigenaar van het kantoorgebouw te Hilversum aan de Heuvellaan, dat bekend staat als het voormalige VARA-kantoor. Het kantoor staat sinds enkele jaren leeg. Uit een quickscan van AM RED is gebleken dat er kansen liggen om het kantoor te transformeren naar een woonfunctie. Op basis hiervan heeft Syntrus Achmea besloten nader onderzoek te willen doen naar de haalbaarheid van een transformatie van het kantoor naar appartementen. AM RED is opnieuw ingeschakeld en heeft onderzoek gedaan naar de best passende woonconcepten en naar het meest kansrijke herontwikkelingsscenario (transformatie of sloop-nieuwbouw).

  • heuvellaan 50 `1
  • heuvellaan 50

Met ons team van zowel interne als externe specialisten hebben we een zeer uitgebreid haalbaarheidsadvies opgeleverd. Wij gaan hier verder in dan andere marktpartijen. Ons haalbaarheidsadvies bevat bijvoorbeeld ook concrete marktadviezen en een SWOT-analyse. Omdat we deel uit maken van BAM Bouw en Vastgoed hebben we ook de mogelijkheid direct te adviseren in hoeverre een product bouwtechnisch haalbaar is. Na overleg met onder andere marktonderzoekers, architecten, leveranciers, installatie-, duurzaamheids- en bouwfysische adviseurs, constructeurs en bouwkostenadviseurs zijn we tot een compact rapport gekomen waarin de diverse scenario’s zijn uitgewerkt. De opdrachtgever was na het lezen van het adviesrapport erg verrast doordat ons haalbaarheidsadvies uit zoveel verschillende facetten bestond.

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!