Commercieel vastgoed ontwikkelen

AM RED is in staat om ambitieuze visies te vertalen in haalbare business cases, of het nu gaat om duurzame en inspirerende  werkomgevingen of om sfeervolle winkelgebieden. AM RED ontwikkelt projecten niet alleen in opdracht van klanten maar ook deels voor eigen rekening en risico. Onze creatieve aanpak wordt gevoed door een extensieve ervaring met complexe projecten.

De basis van ons woongeluk
Comfort vinden we het allerbelangrijkst voor ons woongeluk. Maar ook sociale contacten, ruimte & indeling wegen zwaar. Hoe spelen we zo goed mogelijk in op de verschillende geluksfactoren?

Een mooi voorbeeld zien we in Utrecht, Overvecht. Hier, op de locatie waar de Nederlandse Pakket Dienst was gehuisvest, wordt ruimte gecreëerd voor wonen, werken en ontspannen met NPD Welkom Talent! We besteden extra aandacht aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen. Op basis daarvan biedt het totaalprogramma een inspirerende plek met ruimtes die ervoor zorgen dat je elkaar makkelijk kunt ontmoeten. En dat zijn nou precies van die aspecten die een mooie basis vormen voor ons woongeluk.

In de Superplint kan het
Samen met NL Architects, Paul de Ruiter Architects en FLUX landscape architecture zijn de gebouwen en openbare ruimte zodanig ontworpen, dat er een verbinding ontstaat met winkelcentrum Overvecht en een ecologische zone langs het water. Maar daarnaast kent NPD Welkom Talent! de zogeheten Superplint. Deze hoge hal in het middelste van de drie gebouwen biedt ruimte aan ondernemers uit de wijk om te starten en om zich verder te ontwikkelen.

Ook hier spelen de pijlers een belangrijke rol. Een bioscoop of een foodfestival? Een voorleesochtend of een potje basketbal? Het kan allemaal op deze bijzondere plek, zolang het op een inspirerende manier bijdraagt aan het creëren van ontmoetingen tussen gebruikers.

Samen met ondernemers en bewoners
In de ontwikkeling werken wij samen met bewoners, ondernemers en andere partijen uit de omgeving. NPD Welkom Talent! vormt een podium voor bestaand en nieuw talent in Overvecht. In het middelste gebouw komen naast de Superplint ook twee horecagelegenheden, waarvan één een leerwerkrestaurant. Hier gaan onder andere aankomende pizzabakkers de fijne kneepjes van het vak leren en in de praktijk brengen.

De programmering wacht echter niet totdat de bouw is voltooid. Integendeel, de eerste activiteiten zijn al georganiseerd. Op 22 april 2018 vond de Culturele Zondag Noordwaarts plaats op de locatie. Bewoners uit de wijk toonde hier hun muzikale en culturele talenten aan bezoekers uit de hele stad en omstreken. En er staan meer evenementen op stapel, zoals een foodfestival en theatervoorstellen.

Hé, jij ook hier?
Woongeluk: het zit hem ook in aandacht voor de details. De 350 appartementen zijn allesbehalve eenheidsworst. Het woonoppervlak varieert van 40 tot 120 vierkante meter, er zijn woonwerkwoningen en woonzorgwoningen. Wandel je door de grote binnentuinen, dan zie je dat alle bewoners daar gebruik van kunnen maken. En heel fijn: de tuinen liggen op een zodanige hoogte, dat je er als bewoner optimaal kunt genieten van de zon.

Trappen vanaf de verschillende verdiepingen geven toegang tot de groene binnentuinen en ook dat stimuleert weer ontmoetingen én beweging. Het is dus beslist geen toeval dat je hier regelmatig bekenden tegen het lijf loopt. En ja, daar worden wij nou gelukkig van.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

————————————————————————————————————————————————————————————

WINKELCENTRUM KERKELANDEN, HILVERSUM

AM Real Estate Development (AM RED) heeft met veel plezier én succes de herontwikkeling van het winkelcentrum Kerkelanden verzorgd. Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. Kerkelanden draaide goed, maar het winkelcentrum was sterk gedateerd. Bovendien hadden de meeste ondernemers behoefte aan extra winkelruimte. Voor DELA Vastgoed reden om AM RED te betrekken bij de modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum.

Samen met de opdrachtgever is een ontwikkelingsvisie voor het centrum opgesteld. Deze visie is gericht op het realiseren van een optimaal brancheringsprogramma, het verbeteren van de uitstraling en beleving in en rond het centrum en het verduurzamen van het gebouw. Bouwbedrijf Pennings voerde het project gefaseerd uit, waarbij het winkelcentrum en alle huurders volledig door bleven functioneren. Medio 2017 is, na een bouwperiode van 2,5 jaar, winkelcentrum Kerkelanden feestelijk heropend.

Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers-cluster met hoogwaardige specialisten, een sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staan, openbare toiletten en voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum is herontwikkeld tot woonbestemming.

Jan Ruitenberg van AM RED: “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten zijn steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland.”

 

NRW Jaarprijs 2017

DELA Vastgoed en AM Real Estate Development hebben met dit project de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen. De NRW Jaarprijs is dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland.

Jos Sentel (juryvoorzitter): ‘De jury is onder de indruk van het feit dat zowel bezoekers als ondernemers het vernieuwde winkelcentrum direct in het hart gesloten hebben. Een inspirerend voorbeeld voor soortgenoten in heel Nederland.’

Vincent Kriek van DELA Vastgoed: ‘Winkelcentrum Kerkelanden heeft de eigentijdse uitstraling gekregen die we beoogden met een winkelaanbod dat naadloos aansluit op de behoefte van de consument. We zijn ervan overtuigd dat er een plek is gecreëerd waar mensen graag zullen verblijven. We zijn trots op het eindresultaat én de erkenning die AM RED en DELA Vastgoed met deze prestigieuze prijs van onze vakgenoten krijgen.’

————————————————————————————————————————————————————————————