De basis van ons woongeluk
Comfort vinden we het allerbelangrijkst voor ons woongeluk. Maar ook sociale contacten, ruimte & indeling wegen zwaar. Hoe spelen we zo goed mogelijk in op de verschillende geluksfactoren?

Een mooi voorbeeld zien we in Utrecht, Overvecht. Hier, op de locatie waar de Nederlandse Pakket Dienst was gehuisvest, wordt ruimte gecreëerd voor wonen, werken en ontspannen met NPD Welkom Talent! We besteden extra aandacht aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen. Op basis daarvan biedt het totaalprogramma een inspirerende plek met ruimtes die ervoor zorgen dat je elkaar makkelijk kunt ontmoeten. En dat zijn nou precies van die aspecten die een mooie basis vormen voor ons woongeluk.

In de Superplint kan het
Samen met NL Architects, Paul de Ruiter Architects en FLUX landscape architecture zijn de gebouwen en openbare ruimte zodanig ontworpen, dat er een verbinding ontstaat met winkelcentrum Overvecht en een ecologische zone langs het water. Maar daarnaast kent NPD Welkom Talent! de zogeheten Superplint. Deze hoge hal in het middelste van de drie gebouwen biedt ruimte aan ondernemers uit de wijk om te starten en om zich verder te ontwikkelen.

Ook hier spelen de pijlers een belangrijke rol. Een bioscoop of een foodfestival? Een voorleesochtend of een potje basketbal? Het kan allemaal op deze bijzondere plek, zolang het op een inspirerende manier bijdraagt aan het creëren van ontmoetingen tussen gebruikers.

Samen met ondernemers en bewoners
In de ontwikkeling werken wij samen met bewoners, ondernemers en andere partijen uit de omgeving. NPD Welkom Talent! vormt een podium voor bestaand en nieuw talent in Overvecht. In het middelste gebouw komen naast de Superplint ook twee horecagelegenheden, waarvan één een leerwerkrestaurant. Hier gaan onder andere aankomende pizzabakkers de fijne kneepjes van het vak leren en in de praktijk brengen.

De programmering wacht echter niet totdat de bouw is voltooid. Integendeel, de eerste activiteiten zijn al georganiseerd. Op 22 april 2018 vond de Culturele Zondag Noordwaarts plaats op de locatie. Bewoners uit de wijk toonde hier hun muzikale en culturele talenten aan bezoekers uit de hele stad en omstreken. En er staan meer evenementen op stapel, zoals een foodfestival en theatervoorstellen.

Hé, jij ook hier?
Woongeluk: het zit hem ook in aandacht voor de details. De 350 appartementen zijn allesbehalve eenheidsworst. Het woonoppervlak varieert van 40 tot 120 vierkante meter, er zijn woonwerkwoningen en woonzorgwoningen. Wandel je door de grote binnentuinen, dan zie je dat alle bewoners daar gebruik van kunnen maken. En heel fijn: de tuinen liggen op een zodanige hoogte, dat je er als bewoner optimaal kunt genieten van de zon.

Trappen vanaf de verschillende verdiepingen geven toegang tot de groene binnentuinen en ook dat stimuleert weer ontmoetingen én beweging. Het is dus beslist geen toeval dat je hier regelmatig bekenden tegen het lijf loopt. En ja, daar worden wij nou gelukkig van.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan vaak de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder