TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

AM RED geeft gebiedsontwikkeling Overstad in Alkmaar extra impuls door verwerving winkelcentrum Ringers

Geplaatst op 28 februari 2018

AM Real Estate Development (AM RED) heeft winkelcentrum Ringers te Alkmaar overgenomen van BPD. Als nieuwe eigenaar wil AM RED het gebied Overstad verder versterken. Het winkelcentrum grenst aan het winkelcentrum Noorder Arcade dat reeds succesvol door AM RED is herontwikkeld en dat partijen als Decathlon, Mediamarkt en Bever aan dit centrum heeft weten te binden. Middels deze aankoop betrekt AM RED winkelcentrum Ringers in deze herontwikkeling en is de volgende stap gezet in het creëren van een regionale winkel-, leisure- en horecavoorziening met circa 1.000 parkeerplaatsen direct grenzend aan de Alkmaarse binnenstad. Dit sluit naadloos aan op de visie van AM RED op het versterken van de aantrekkingskracht van stadscentra.

Herontwikkeling winkelcentrum Ringers
Het gedateerde winkelcentrum staat al geruime tijd te wachten op een nieuwe impuls. Het bestaat uit 13.000 m² commercieel vastgoed met een ondergrondse parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Winkelcentrum Ringers, op dit moment letterlijk gescheiden door een dichte deur, wordt middels een nieuwe passage opnieuw gekoppeld aan het recent gerenoveerde winkelcentrum Noorder Arcade. Op deze manier ontstaat er meer massa en een grotere trekkracht op het winkelend publiek en potentiële winkeliers.

Kwaliteitsimpuls gebied Overstad
Winkelcentrum Ringers is gelegen in het gebied Overstad, tussen winkelcentrum Noorder Arcade, de historische Ringersfabriek en meubelboulevard Overstad. Overstad krijgt door diverse transformaties een forse kwaliteitsimpuls en wordt ontwikkeld tot een levendig deel van het centrumgebied met wonen en commerciële functies. De herontwikkeling van het winkelcentrum Noorder Arcade is hier een onderdeel van. AM RED heeft dit winkelcentrum onlangs ingrijpend verbeterd met als gevolg dat het aantal bezoekers fors is toegenomen.

Thijs Huis in het Veld, projectontwikkelaar AM RED: “Ik ben verheugd dat we nu de kans krijgen om de kwaliteitsimpuls verder af te maken door het aangrenzende winkelcentrum Ringers op dezelfde wijze aan te pakken. We willen graag een bloeiend en aantrekkelijk geheel creëren als toegevoegde waarde voor de stad Alkmaar.”

Deel dit bericht:

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder