TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Het Vastgoedsymposium 2018: Building Tomorrow – transitie naar de vastgoedketen van de toekomst

Geplaatst op 14 december 2018

Vrijdag 7 december heeft Het Vastgoedsymposium 2018 plaatsgevonden. Stef Weekers en Ron Haerkens waren hierbij namens AM aanwezig. Zij verzorgden een drietal discussierondes voor studenten van verschillende vastgoedstudies in Nederland. Daarnaast deed AM mee aan de paneldiscussie onder leiding van Wabe van Enk en bood een verfrissende ‘Energyzer’ aan in de vorm van yoga, in samenwerking met Yogayounity.

De discussierondes gingen in op de uitdagingen van de toekomst, voor de vastgoedsector in het algemeen en AM als ontwikkelaar in het bijzonder. Uitdagingen die door de studenten zijn aangedragen, waren bijvoorbeeld: vergrijzing, duurzaamheid (circulariteit, CO2-uitstoot, energietransitie, klimaatbestendig), mobiliteit en urbanisatie. Een enkele student noemde ook het bewustzijn of de awareness van de gebruikers bij deze thema’s en financiering als uitdagingen voor de toekomst.

Halverwege de dag heeft Yogayounity door middel van een collectieve yogales voor nieuwe energie gezorgd. Ruim 100 studenten en professionals namen deel aan deze yogales, die met gezonde nuchterheid is begroet, maar met veel enthousiasme is beoefend.

De conclusie van de dag is dat de vastgoedsector niet uit het oog moet verliezen waar ze het voor doet, namelijk voor de gebruikers. AM heeft met haar thema’s hierin een duidelijke rol genomen waarmee de grootste uitdagingen worden onderschreven en beetgenomen.

Het symposium, de discussierondes en de energyzer zijn, zowel door de studenten als de aanwezige collega’s, als inspirerend en succesvol ervaren!

Deel dit bericht:

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder