AM Real Estate Development (AM RED) heeft met veel plezier én succes de herontwikkeling van het winkelcentrum Kerkelanden verzorgd. Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. Kerkelanden draaide goed, maar het winkelcentrum was sterk gedateerd. Bovendien hadden de meeste ondernemers behoefte aan extra winkelruimte. Voor DELA Vastgoed reden om AM RED te betrekken bij de modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum.

  • Kerkelanden - Hilversum
  • Kerkelanden - Hilversum
  • Kerkelanden - Hilversum

Samen met de opdrachtgever is een ontwikkelingsvisie voor het centrum opgesteld. Deze visie is gericht op het realiseren van een optimaal brancheringsprogramma, het verbeteren van de uitstraling en beleving in en rond het centrum en het verduurzamen van het gebouw. Bouwbedrijf Pennings voerde het project gefaseerd uit, waarbij het winkelcentrum en alle huurders volledig door bleven functioneren. Medio 2017 is, na een bouwperiode van 2,5 jaar, winkelcentrum Kerkelanden feestelijk heropend.

Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers-cluster met hoogwaardige specialisten, een sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staan, openbare toiletten en voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum is herontwikkeld tot woonbestemming.

Jan Ruitenberg van AM RED: “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten zijn steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland.”

Artikel: NRW-Jaarprijs 2017 voor winkelcentrum Kerkelanden

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

NRW Prijs

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen? Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder