Het Arenapark, het nog te ontwikkelen kavel aan de Arenaboulevard in Amsterdam Zuidoost, wordt ontwikkeld tot een Urban Interactive District (UID). Dit gebeurt door de ontwikkelcombinatie OMC, waar AM deel van uitmaakt.

Het gebied van 2,5 hectare krijgt vier bouwblokken waar woningen, kantoren, een theater en een hotel worden gerealiseerd. Ook worden bedrijven toegevoegd die zich specifiek bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied. De straten tussen de bouwblokken worden verbonden door een plein. Met de mix aan functies wordt de positie van Amsterdam Arenapoort op het gebied van entertainment versterkt, door de bestaande grote leisurefuncties aan te vullen met kleinere leisure-functies en stedelijke voorzieningen.

De toevoeging van enkele honderden woningen vormt een welkome toevoeging voor de stad om aan de huidige grote woningvraag tegemoet te komen. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. Amsterdam zet hier in op sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen (in de vorm van 2- en 3-kamer appartementen) en Friends-woningen.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stadGedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Artikel: Urban Interactive District voegt duurzaamheid en levendigheid toe aan Arenapoort in Amsterdam Zuidoost

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw huisvestingsvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder