AM RED heeft de afgelopen jaren diverse vastgoedprojecten voor ING voltooid. Van de ombouw van geldautomaten en de restyling van bankwinkels tot het begeleiden van de (her-)ontwikkeling van de ING-directievloer en het hoofdkantoor van ING, ook wel bekend als het ING House.

Bij de ontwikkeling van het ING House zorgde AM RED voor gedegen proces- en projectmanagement evenals directievoering, bouwkostenmanagement en toezicht. Een mooie opgave, die luidde als volgt: ‘Een hoofdkantoor voor een internationaal aan de weg timmerend bedrijf alwaar ieder zich danwel werkend of bezoekend, welkom en thuis voelt; met de uitdaging aan Nederlandse architecten hieraan een invulling te geven die zich bovendien onderscheidt van andere prominente ING gebouwen in het Amsterdamse’.

  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House
  • ING House

En zo geschiedde. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Meyer & Van Schooten en omvat 20.000 m² bruto vloeroppervlakte, tien verdiepingen, met daarin opgenomen onder andere diverse kantoor- en vergaderruimtes, twee restaurants en een auditorium met 250 zitplaatsen. In het gebouw bevinden zich zes binnentuinen, ontwikkeld door landschapsarchitect Michael van Gessel. AM RED heeft zich in deze opgave voornamelijk bezig gehouden met de organisatie-, tijd- en kostenbeheersing. Tijdens de uitvoering nam AM RED ook de kwaliteitsbewaking en de kostentoets voor haar rekening. Het resultaat mag er zijn: een transparant kantoor dat intelligente energiebesparingsystemen bevat en boven alles een architectonische uitdaging om te bouwen. In 2002 won ING met het ingenieuze ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten de Nationale Staalprijs.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder