Hoog Dalem

De Hollandse Waterlinie is een begrip. Tot voor kort vooral bekend uit de geschiedenisboekjes, maar de principes blijken ook toepasbaar om een herkenbaar woongebied mee vorm te geven, compleet met winkelcentrum. Hoog Dalem bouwt op een bijzondere manier voort op deze geschiedenis.

De gemeente heeft voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem gekozen voor een verweving van stad en land. Hoog Dalem is een integrale gebiedsontwikkeling van in totaal 1.400 woningen, waarvan circa 500 woningen zijn gerealiseerd. Bij de ontwikkeling wordt ingespeeld op de karakteristieken van de voormalige Hollandse Waterlinie, waar de locatie deel van uitmaakt.

Winkelcentrum Hoog Dalem: hart van het gebied en ontmoetingsplek
Het winkelcentrum Hoog Dalem ligt centraal in de wijk en maakt integraal deel uit van de gebiedsaanpak. Het iconische ontwerp is een knipoog naar de historische plek en herbergt alle functies die van een hedendaags wijkwinkelcentrum mogen worden verwacht.

AM Real Estate Development (AM RED) heeft ervoor gezorgd dat het winkelcentrum qua ontwerp past in de totale gebiedsontwikkeling. AM RED heeft extra aandacht besteed aan het creëren van een centrale ontmoetingsplek voor de bewoners van Hoog Dalem en omstreken door te zorgen voor een volledige branchering, inclusief een kwalitatieve versstraat, volop gratis parkeergelegenheid en horecagelegenheden. Er komen twee supermarkten; Albert Heijn en Nettorama. Het binnenplein staat daardoor garant voor veel reuring en winkelplezier.

Startsein bouw is gegeven
De ontwikkelcombinatie V.O.F. Ooster-Linge 2 (AM en Heijmans Vastgoed) heeft inmiddels het startsein gegeven voor de bouw van het winkelcentrum. Het winkelcentrum komt in het hart van de nieuwe woonwijk Hoog Dalem en heeft een omvang van 6.600 m². Het winkelcentrum wordt medio 2018 opgeleverd. De koper van winkelcentrum Hoog Dalem is Merwehave bv te Oosterhout. De bouw is in handen van bouwcombinatie Heijmans en BAM Wonen. Het ontwerp is verzorgd door Bureau voor stedebouw en architectuur Wim de Bruijn.

Artikel: Hoog Dalem feestelijk geopend
Artikel: Heijmans Vastgoed en AM RED leveren winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem vrijwel volledig verhuurd op
Klik hier voor ons aanbod

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vastgoedvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder