Syntrus Achmea is eigenaar van het kantoorgebouw te Hilversum aan de Heuvellaan, dat bekend staat als het voormalige VARA-kantoor. Het kantoor staat sinds enkele jaren leeg. Uit een quickscan van AM RED is gebleken dat er kansen liggen om het kantoor te transformeren naar een woonfunctie. Op basis hiervan heeft Syntrus Achmea besloten nader onderzoek te willen doen naar de haalbaarheid van een transformatie van het kantoor naar appartementen. AM RED is opnieuw ingeschakeld en heeft onderzoek gedaan naar de best passende woonconcepten en naar het meest kansrijke herontwikkelingsscenario (transformatie of sloop-nieuwbouw).

  • heuvellaan 50 `1
  • heuvellaan 50

Met ons team van zowel interne als externe specialisten hebben we een zeer uitgebreid haalbaarheidsadvies opgeleverd. Wij gaan hier verder in dan andere marktpartijen. Ons haalbaarheidsadvies bevat bijvoorbeeld ook concrete marktadviezen en een SWOT-analyse. Omdat we deel uit maken van BAM Bouw en Vastgoed hebben we ook de mogelijkheid direct te adviseren in hoeverre een product bouwtechnisch haalbaar is. Na overleg met onder andere marktonderzoekers, architecten, leveranciers, installatie-, duurzaamheids- en bouwfysische adviseurs, constructeurs en bouwkostenadviseurs zijn we tot een compact rapport gekomen waarin de diverse scenario’s zijn uitgewerkt. De opdrachtgever was na het lezen van het adviesrapport erg verrast doordat ons haalbaarheidsadvies uit zoveel verschillende facetten bestond.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder