Ter hoogte van het woongebied Leidsche Rijn zijn de afgelopen jaren al verschillende spectaculaire gebouwen gerealiseerd langs de snelweg A2. AM ontwikkelde hier eerder een gebouw voor het hoofdkantoor van Capgemini en voegt pal daarnaast nu Helix toe. Een duurzaam kantoorgebouw waarin beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Het wordt straks een niet te missen eyecatcher: het nieuwe kantoorgebouw Helix dat onderdeel uitmaakt van het indrukwekkende centrumgebied van Leidsche Rijn. AM heeft dit multi-tenant kantoorgebouw van circa 10.000 m2 v.v.o voor meerdere bedrijven ontwikkelt, die op zoek zijn naar een uitstekend bereikbare locatie in combinatie met een bijzondere architectonische uitstraling. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Paul de Ruiter Architects, een bureau dat onder meer naam maakte met het duurzame hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. De spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en maakt het DNA van het ontwerp uit: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.  Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen.

  • Helix-Utrecht-Impressie A2 gevel
  • interieur 1
  • Helix-Utrecht-Impressie Straatgevel
  • interieur 2


Het serieus nemen van de gezonde levensstijl van mensen is niet alleen het omarmen van vitaliteitsprogramma’s, maar is ook het creëren van een omgeving waarin mensen gezond blijven: fysiek, sociaal en mentaal. De gebouwde omgeving is onderdeel van de oplossing. Een gebouwde omgeving is pas gezond als die voorziet in de primaire levensbehoeften, namelijk het zorg dragen voor veiligheid, het stimuleren van sociale cohesie, een gezonde levensstijl faciliteert en een plek is waar mensen zichzelf kunnen ontplooien. Helix is een gebouw dat uitstekend past in deze filosofie en daarom is aangemeld voor het certificaat “WELL Core Zilver”. Daarnaast wordt de GPR duurzaamheidsscore gehaald van 8,0.

Inmiddels is het eerste gedeelte van Helix al verhuurd; REGUS huur als office operator circa 5.000 m2 en het het jonge ICT-bedrijf 2At neemt circa 2.300 m2 af. De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal van 2020, de oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

AM en BAM tekenen overeenkomst voor realisatie Helix Utrecht

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder