Ook in de retail is duurzaamheid een onderwerp dat hoog op de agenda staat. AM en VanWonen vullen dit op een ambitieuze manier in bij het centrumgebied Hart van de Waalsprong in Nijmegen. Winkels en woningen worden zo gerealiseerd dat hier het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland ontstaat. Ook sociale duurzaamheid en cohesie krijgen volop aandacht: er is volop ruimte voor ontmoeting.

Bij de ontwikkeling van het centrumgebied van de uitbreidingslocatie Waalsprong hebben AM en VanWonen ingezet op de inclusieve stad en gedurfde duurzaamheid. Voor het zes hectare grote gebied is een gemengd stedelijk programma geformuleerd, met naast 11.500 m² aan centrumfuncties ook 235 koopwoningen en 210 huurwoningen. Een mix die de basis legt voor een gebied dat bereikbaar is voor uiteenlopende bevolkingsgroepen. Zij ontmoeten elkaar in de openbare ruimte van het centrale plein en de openbare ‘pocketparken’ die uiteenlopende recreatiemogelijkheden bieden. Het was deze visie die bij de gemeente Nijmegen het meeste aansprak: zij wees de combinatie AM/VanWonen als winnaar aan van de ontwikkelingscompetitie.

Om van Hart van de Waalsprong het meest duurzame winkelgebied van Nederland te maken, worden onder meer zonnepanelen, zonnepergola’s en wadi’s toegepast. De tuinen, groene daken en waterpartijen dragen hier eveneens aan bij. Daarnaast is ‘slimme mobiliteit’ een van de pijlers van het duurzaamheidsconcept. Zo zijn we in gesprek met We Drive Solar, de aanbieder van elektrische auto’s. Deze zijn bestemd voor gezamenlijk gebruik door de wijkbewoners. De energie die de auto’s opslaan kan ’s avonds weer gebruikt worden. Met de koop of huur van een woning ontvangen de bewoners een mobiliteitsabonnenement, waarmee ze naast de deelauto’s ook de beschikking krijgen over fietsen die verspreid staan door de wijk.

Persbericht: Huurovereenkomst Hart van de Waalsprong en Hans Geveling voor twee supermarkten in energieneutraal winkelcentrum Nijmegen
Artikel: Ontwikkeling centrumgebied Hart van de Waalsprong in Nijmegen stap dichterbij na aankoop grond door AM en VanWonen 
Artikel: Aftrap Hart van de Waalsprong, Nijmegen
Persbericht: Gemeente Nijmegen gunt ontwikkeling nieuwe wijk Hart van de Waalsprong aan AM en VanWonen

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw huisvestingsvraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder