Bij de ontwikkeling van het gebied De Voorwaarts is AM RED is in dit project verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van de grootschalige detailhandel. Er wordt een interessant cluster neergezet van winkels die de regionale aantrekkingskracht van Apeldoorn aanzienlijk versterken.

De eerste fase van het retailpark, verkocht aan Epic I s.a.r.l., bestond uit ruim 20.000 m² groot-schalige detailhandel, horeca en leisure. Het retailpark biedt ruimte aan onder meer MediaMarkt, Toychamp, Daka/Intersport, Decathlon, Sanisale/Keukensale, Burger King en Fit4Free. Ook Hornbach heeft haar komst inmiddels aangekondigd. De locatie kent een uitstekende ontsluiting op de A50 en de stadsring van Apeldoorn. Het retailpark is ontworpen door FaulknerBrowns Architects. Het multifunctionele gebied De Voorwaarts omvat naast het retailpark tevens Omnisport Apeldoorn, evenementenlocatie Americahal, Intratuin, het sportcomplex van WSV en Woonboulevard Apeldoorn.

  • voorwaartsa
  • voorwaartsb
  • voorwaartsd

Het atrium verbindt

Bijzonder aan het concept is dat het retailpark aan het bestaande Omnissportcentrum Apeldoorn (25.000 m² sportvoorzieningen) vast is gebouwd. Er is niet alleen sprake van een fysieke verbinding tussen het Omnissport en de nieuwe winkels, ook architectonisch worden de complexen met elkaar verbonden. Een groot en licht atrium in het winkelcentrum (van duurzame prefab beton) ontsluit alle winkels uit de eerste fase.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stadGedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Klik hier voor een virtuele tour
Klik hier voor ons aanbod

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder