Op initiatief van het advocatenkantoor Allen & Overy is het Rijksmonument het Apollo House, gelegen in Amsterdam Zuid, volledig gerenoveerd. AM RED heeft in dit traject de functie van huisvestingsadviseur en overall projectmanager voor Allen & Overy vervuld.

Het Apollo House, gebouwd in 1939 en ontworpen door de architect Dirk Roosenburg, bestaat uit een hoogbouw en ringgebouw die samen 18.000 m² kantoorruimte omvatten. In de ondergrondse parkeergarage bevinden zich 221 parkeerplaatsen. De renovatie betrof het complete interieur van het Apollo House inclusief het vervangen van alle installaties, waarbij door Allen & Overy een hoge duurzaamheidsambitie was geformuleerd. Dit heeft geresulteerd in een significante verduurzaming van het pand dat geconcretiseerd is door het verbeteren van het energielabel van een G-label naar een A-label. Dit is onder andere bereikt door het verbeteren van de bestaande gevel en het toepassen van een WKO installatie, klimaatplafonds en daglichtregelingen.

  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam
  • Allen & Overy - Amsterdam

Architectenbureau Fokkema & Partners heeft het ontwerp op zich genomen. De renovatie van het Apollo House is in vele opzichten een complex traject geweest. Mede omdat het een rijksmonument betrof is een zeer omvangrijk vergunningtraject doorlopen. Met name de monumentencommissie heeft veel aandacht besteed aan de renovatie. Daarnaast is tijdens het voorbereidings- en de uitvoeringstraject nauwe afstemming geweest met verschillende gemeentelijke afdelingen. Dit heeft geresulteerd in een goede verstandhouding met de betrokken instanties en een soepel verloop van het vergunningtraject.

Vijf kernthema’s
AM legt de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: Healthy Urban Living & WorkingStad- en gebiedmakerInclusieve stad, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Over deze thema’s zijn we zowel binnen onze organisatie in gesprek met elkaar, als ook met onze omgeving. Uit deze wisselwerking ontstaan de beste oplossingen. Op deze manier blijven we elkaar inspireren tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Ook benieuwd naar wat onze dienstverlening voor uw vraagstuk kan betekenen?
Neem contact op om een afspraak te maken!

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 281 73 00
E: info@amred.nl
KvK: 13012255
www.am.nl

Download hier onze folder